Malzemeler:
-6 sakız kabağı
-1 soğan
-300 gram tavuk
-2 su bardağı nohut
-1 yemek kaşığı nohut
-Zeytinyağı
-Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
-1 yumurta sarısı
-Yarım limonun suyu
-1 silme yemek kaşığı karabuğday unu
-3 yemek kaşığı
-2 su bardağı ısıtılmış Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1.) Tavukları ısınmış tencerede kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
2.) Soğan ve çeyrek çay bardağı zeytinyağını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
3.) Nohut, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Kabakları 4 parmak kalınlığında eşit parçalara bölün. İçlerini kaşıkla oyun, dışlarına çatalla çizikler atın Kabakların içini hazırladığınız harç ile doldurun. Tencereye dizin. Üzerinden biraz zeytinyağı gezdirin, 1-2 su bardağı su ekleyip pişirin.
4.) Terbiyesi için kaynar su hariç tüm malzemeyi derin bir kasede çırpın. Kaynar Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında eklerken çırpmaya devam edin. Eğer pişerken suyunu çok fazla çekerse su ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.