Malzemeler:
-1 su bardag?ı Gurvita I?likli Kemik Suyu
-Yarım su bardag?ı yulaf
-Yarım su bardag?ı kabak c?ekirdeg?i
-Yarım su bardag?ı ay c?ekirdeg?i
-2 yemek kas?ıg?ı keten tohumu
-1 yemek kas?ıg?ı c?ekilmis? keten tohumu
-2 yemek kas?ıg?ı chia c?ekirdeg?i
-1 yemek kas?ıg?ı susam
-1 tatlı kas?ıg?ı kimyon c?ekirdeg?i
-1 tatlı kas?ıg?ı c?o?rek otu
-1/2 c?ay kas?ıg?ı tuz
-1 tatlı kas?ıg?ı bal
-2 yemek kas?ıg?ı erimis? hindistan cevizi yag?ı (Zeytinyag?ıda tercih edebilirsiniz.)
Yapılıs?ı:
-Bu?tu?n kuru malzemeleri bir kapta karıs?tırın.
-Ayrı bir kapta 1 bardak ılık kemik suyuna iki kas?ık erimis? hindistan cevizi yag?ı ve bir tatlı
kas?ıg?ı balı ekleyip karıs?tırın
-Her iki karıs?ımı birbirine yedirip 20-30 dakika dinlendirin. Bu su?re sonunda suyu c?ekmis? ve
birbirine kolay yapıs?an bir karıs?ım elde etmis? olursunuz.
-Fırın tepsinize yag?lı kag?ıt serip bekleyen karıs?ımı bir kere daha karıs?tırıp yag?lı kag?ıt u?zerine
yayın ve incelterek du?zeltin.
-Malzeme biraz yapıs?ık olacag?ı ic?in ucu plastik sıyırma kas?ıg?ı ile daha iyi sonuc? alırsınız. Dig?er
bir yol ise u?stu?nede bir yag?lı kag?ıt serip rulo hamur ac?ıcı ile du?zlemek.
-170 derece ısınmıs? fırında 20 dakika pis?irin ve hala c?ok kuru deg?ilken istedig?iniz s?ekilde kesip
bir 15-20 dakika daha kuruyana kadar pis?irin. Fırın turbo ise sıcaklık ayarına dikkat!Ara ara
kontrol edin.
Arzu ettig?iniz baharatları ve malzemeleri ekleyebilir ve c?ıkarabilirsiniz.
Biberiye ve kis?nis? tohumuda c?ok yakıs?ır. Lavantalı bile yapılabilir.
Tarif ic?in Gu?nes? Kara’ya tes?ekku?r ederiz...