Tarifler » Etli Yemekler » Fırında Rezeneli ve Havuçlu Kuzu

 
 
resimKonu
 
 

1 kuzu kol-3, 4 yerinden kırılmıs? (ya da kuzu buttan alabilirsiniz, kasabınıza rosto gibi sardırabilirsiniz)
1 c?ay bardag?ı @gurvita_ kuzu ilikli kemik suyu
1 su bardag?ı maydanoz yaprag?ı
1 c?orba kas?ıg?ı do?vu?lmu?s? rezene tohumu
½ su bardag?ı rezene yaprag?ı
½ su bardag?ı zeytinyag?ı
1 dolu tatlı kas?ıg?ı tuz
Yarım tatlı kas?ıg?ı karabiber
½ su bardag?ı kırmızı s?arap sirkesi (ya da elma sirkesi)
1/3 su bardag?ı bal
4 adet taze rezene
16 mini havuc? (ya da 4 bu?yu?k havuc?)
Sarımsag?ı, maydanozu, rezeneyi, rezene yaprag?ını ve kemik suyunu blendera koyun ve kremalas?ıncaya kadar karıs?tırın. Zeytinyag?ının yarısını yarısını blender c?alıs?ırken yavas? yavas? ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Bu sosu kuzuya masaj yaparak su?ru?n, fırın kabına koyun ve en az 8 saat buzdolabında dinlendirin. Pis?ireceg?iniz zaman kuzuyu 1 saat oda sıcaklıg?ında bekletin. Sirkeyi ve balı kaynama derecesine getirin. Ocag?ın altını kısın ve ara ara karıs?tırarak 8-10 dakika kıvam alana kadar pis?irin. Fırını 160 derecede ısıtın. Alt ve orta olmak u?zere fırın tepsilerini yerles?tirin. Rezeneleri ince dog?rayın. Havuc?larınız bu?yu?kse du?zgu?n parc?alar olarak dog?raın. Sebzeleri kalan zeytinyag?ıyla karıs?tırın. Sebzelerin yarısını kuzunun yanında fırın kabına koyun. Mu?mku?nse yu?kseltici kullanarak etin yag?ının sebzelere akmasını sag?layın. Kalan sebzeleri fırın kag?ıdı kaplı bir tepsiye yerles?tirin.
Sebzeleri fırının altında, kuzuyu ortasında 1 saat pişirin. Dereceniz varsa etinizin en kalın bölümü 40 dereceyi göstermeli. Alt kattaki sebzeleri fırından çıkartın. Daha sonra fırının derecesini 230 a getirin, ballı karışımı ete sürün ve 20-25 dakika daha pişirin. Etiniz artık 50 derece olmalı. Eti fırından alın ve bir kesme tahtasına koyun ve 30 dakika dinlendirin. Bu sırada sebzeleri tekrar fırına alın, arada karıştırın ve iyice renk alana kadar 20-25 dakika pişirin. Eti dilimleyin yanında sebzelerle beraber servis edin.
Ve ben yanına kestaneli pilavı da çok yakıştırıyorum:
2 su bardağı pirinç (20 dakika tuzlu kaynar suda bekletilip süzülmüş)
2 adet soğan
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 damla limon suyu
30 adet közlenmiş ve ayıklanmış kestane
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı @gurvita_ sebzeli ilikli kemik suyu
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Küp doğradığınız soğanı tereyağı ve sıvı yağda şekerle beraber kavurun. Kestaneleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinçleri de biraz kavurduktan sonra 1-2 damla limon suyuyla beraber kemik suyunu ve tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte su iyice çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Altını kapatın ve yeni baharı ekleyin. 5 dakika dinlendikten sonra karıştırın. 10 dakika da kapağı kapalı olarak üzerini bir bezle örtüp dinlendirin.
Güzel tarif için Selin Kutucular’a teşekkür ederiz.
 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır