5 Adımda Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi
03.11.2023

5 Adımda Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi

Gurvita’nın çorba tarifleri köşesinde bu hafta Fransa’ya misafir oluyor ve sizlerle kolajen zengini Fransız usulü soğan çorbası tarifimizi paylaşıyoruz!

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nedir?

Fransız usulü soğan çorbası, yavaşça karamelize edilmiş soğanların et suyu ile birleştirilip üzerine kızarmış baget dilimleri ve Gruyère peyniri ile fırınlanarak servis edildiği bir tariftir.

Fransız usulü soğan çorbasında hangi peynir kullanılmalı?

Gruyère peyniri Fransız usulü soğan çorbası için en çok tercih edilen peynirdir, ancak aroması güçlü olup erime özellikleri iyi olan Emmental veya Comté gibi peynirler de kullanılabilir.

Soğanları karamelize etmenin püf noktası nedir?

Soğanları düşük ve orta ateşte sabırla ve sürekli karıştırarak yavaşça karamelize ederseniz doğal şekerlerin ortaya çıkmasını sağlarsınız. Böylece daha derin bir lezzet oluşacaktır.

Klasik Fransız Soğan Çorbası İçin Malzeme Listesi

  • 5 adet büyük boy soğan (ince dilimlenmiş)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Birkaç dal taze adaçayı ve 2-3 yaprak defne

  • 2 yemek kaşığı dolusu un

  • Gurvita İlikli Kemik Suyu ve gerektiği kadar sıcak su (toplamda 1 litre sıvı olacak şekilde)

  • 4 diş ezilmiş sarımsak

  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Ekmek Üstü İçin

  • Dilimlenmiş Baget ekmek

  • Rendelenmiş eski kaşar peyniri (veya Gruyère)

Fransız Soğan Çorbası Adım Adım Nasıl Yapılır?

Soğanları Karamelize Edin

  • Tereyağı ve zeytinyağını büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyin ve şeffaf hale gelinceye kadar kavurun. Daha sonra tuz ekleyin ve soğanlar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı şekilde 3-4 dakika daha pişirin.

  • Ardından ocağın altını orta seviyeye getirin ve soğanlar altın rengi ve karamelize olana kadar kapak açık şekilde ara sıra karıştırarak pişirin.

Unu ve Sıvıları Ekleyin

  • Soğanlar karamelize olduktan sonra unu ekleyin ve birkaç dakika boyunca kavurarak unun hafifçe kızarmasını bekleyin.

  • Defne yaprakları, doğranmış sarımsaklar, Gurvita İlikli Kemik Suyu ve gerekirse sıcak suyu ekleyin. Karışımı güzelce karıştırarak çorbanın topaklanmasını önleyin.

Çorbayı Kaynamaya Bırakın

Çorbayı 25-30 dakika orta ateşte kaynamaya bırakın. Çorbanın kıvamını ara ara kontrol edin. Sonlara doğru tadına bakın ve gerekirse biraz daha tuz-karabiber ekleyin.

Ekmekleri Hazırlayın

Çorbayı kaynamaya bırakınca baget ekmekleri dilimleyin ve her iki tarafını yağlayarak tavada kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine ikiye bölünmüş bir diş sarımsağı iyice sürün. (Bu adım Fransız usulü geleneksel bir dokunuştur.)

Fırınlayın ve Servis Edin

Çorbayı fırına dayanıklı küçük kaselere dökün. Her bir kaseye bir dilim kızarmış ekmek yerleştirin ve üzerine bolca rendelenmiş peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

TARİF
19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

TARİF
10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

TARİF
10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

TARİF
10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

TARİF
09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

TARİF
08.03.2024
Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi

Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi

İÇECEK

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez kırmızı orman meyvelerini kolajen zengini ilikli kemik suyuyla birleştiriyoruz. Kırmızı orman meyveli kolajen smoothie tarifimizi sadece 2 dakikada siz de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

TARİF
17.01.2024
Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

MEZE&EZMELER

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi Yunan mezesi özellikle yaz aylarında ana yemek öncesi iştah açıcı olarak veya hafif bir yemek alternatifi olarak tercih edilen sağlıklı bir meze türüdür. Gurvita’nın bu tarifinde Akdeniz mutfağının demirbaş mezelerinden olan “közlenmiş biberli Yunan mezesi” yapımına değineceğiz.

TARİF
17.01.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.