Tarifler » Makarna Pilav » Mercimekli Buğday Pilavı

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1 çay bardağı yeşil mercimek
-2 adet havuç
-1 adet kırmızı soğan
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-3 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-600 ml su
-5 adet kuru domates
Yapılışı:
1.) Buğdayı haşlayıp, süzün ve soğuk su ile yıkayın. 
2.) Başka bir tencerede yeşil mercimekleri haşlayın, süzün ve soğuk su ile yıkayın. 
3.) Soğanı zeytinyağında soteleyin. Havucu ekleyip sotelemeye devam edin. Yeşil mercimeği, Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
 ilave edip karıştırın. Tuz karabiber ve kimyon ekleyin. Suyu ilave edin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. 
4.) Kuru domatesleri sıcak suda 5 dakika bekletip, doğrayıp servis anında ilave edin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır