Tarifler » Makarna Pilav » Mengen Pilavı

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-1 su bardağı pirinç
-250 gram kuşbaşı kuzu eti
-1 adet soğan
-2 adet domates
-100 gram mantar
-2 yemek kaşığı tereyağı
-100 gram ceviz içi
-2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-1 çay kaşığı açai tozu
-Sarımsak kurusu
-Dereotu
-Karabiber, tuz
Yapılışı:
1.) Tereyağın yarısını tencerede eritin ve ince ince doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine eti ilave edin.
2.) Doğranmış mantar ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika kavurup üzerine Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kadar kontrollü pişirin.
3.) Et yumuşayınca pirinç, acai tozu, sarımsak kurusu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika daha pişirin. Tereyağının kalan kısmını da eritin, İçine kekik, karabiber, ceviz ve dereotunu ekleyip pilavın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun…

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır