Laktozsuz Sütlü Kolajen Zengini Mantar Çorbası Tarifi
03.07.2023

Laktozsuz Sütlü Kolajen Zengini Mantar Çorbası Tarifi

Gurvita’nın kolajen zengini çorba tarifleri serisinde bu hafta mideye oturmayan laktozsuz sütlü mantar çorbası tarifimizle karşınızdayız.

Sütlü Mantar Çorbası İçin Malzeme Listesi

  • 500 gr kültür mantarı

  • 500 ml laktozsuz süt

  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu

  • 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Tuz

Sütlü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Terayağı ve Unla Roux (Meyane) Yapın

Mantarlı çorba için ilk olarak roux (meyane) yapılır. Bunun için önce orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Eriyen tereyağının üzerine 3 yemek kaşığı tam buğday ununu ekleyin. Unu, kokusu çıkana ve rengi hafif değişene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Böylece roux, yani meyane yaparak mantar çorbanıza koyu bir kıvam vermiş olacak ve unun çiğ tadını çıkarmış olacaksınız.

Süt ve İlikli Kemik Suyunu Ekleyin

İkinci adımda tencereye yavaşça 500 ml laktozsuz süt ekleyin. Roux’un üstüne eklediğiniz sütü sürekli karıştırarak, karışımın topaklanmamasını sağlayın.

Süt kaynamaya başladığında ise 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyunu ekleyin. Karışımı sürekli karıştırmaya devam edin.

Mantarları Pişirin

500 gr doğranmış kültür mantarını tencereye ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.

Son Adım

Çorbanıza karabiber ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Ardından mantarlı çorbanın üzerine bir miktar taze doğranmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.