Gurvita’nın kolajen zengini çorba tarifleri serisinde bu hafta mideye oturmayan laktozsuz sütlü mantar çorbası tarifimizle karşınızdayız.
500 gr kültür mantarı
500 ml laktozsuz süt
3 yemek kaşığı tam buğday unu
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Mantarlı çorba için ilk olarak roux (meyane) yapılır. Bunun için önce orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Eriyen tereyağının üzerine 3 yemek kaşığı tam buğday ununu ekleyin. Unu, kokusu çıkana ve rengi hafif değişene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Böylece roux, yani meyane yaparak mantar çorbanıza koyu bir kıvam vermiş olacak ve unun çiğ tadını çıkarmış olacaksınız.
İkinci adımda tencereye yavaşça 500 ml laktozsuz süt ekleyin. Roux’un üstüne eklediğiniz sütü sürekli karıştırarak, karışımın topaklanmamasını sağlayın.
Süt kaynamaya başladığında ise 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyunu ekleyin. Karışımı sürekli karıştırmaya devam edin.
500 gr doğranmış kültür mantarını tencereye ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.
Çorbanıza karabiber ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Ardından mantarlı çorbanın üzerine bir miktar taze doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun!