Tarifler » Etli Yemekler » Lazanya

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-15 adet lazanya yaprağı
-Yarım kilo kıyma
-1 adet soğan
-1 adet kereviz sapı
-1 adet havuç
-2 adet sarımsak
-1 su bardağı domates püresi
-2 yemek kaşığı sirke
-1 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-2 adet kabak
-3 bardak süt
-3 kaşık un
-3 kaşık tereyağı
-Muskat rendesi
-Redelenmiş kaşar peynir
-Karabiber ve toz zerdeçal
-Tuz, yenibahar, taze kekik
Yapılışı:
1.) Bolenez sos için bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış; soğan, havuç, kereviz, sapını ve Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin ve kavurun. En son sarımsak ve domates püresi, sirke ilave edin. Üzerine yaklaşık 1.5 su bardağı ilikli kemik suyu ekleyip pişirin. 
2.) Sosun kıvamı akıcı olmalıdır. Ocaktan almadan tüm baharatları ekleyip karıştırın ve pişirmeyi sonlandırın. 
3.) Beşemal sos için tereyağını bir tencereye alarak eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. Kaynayıp kıvam alınca; tuz, karabiber, muskat ekleyerek pişirin. 
4.) Orta büyüklükteki bir fırın kabına beşamel sosla taban yapın. Üzerine lazanya yapraklarını koyup beşamal sürün. Kıymalı harç ve üzerine kabakları yerleştirin ve kaşar peyniri rendesi serpin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar devam ettirin. En beşamel sos döküp, kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derecede 20-25 dakika pişirin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır