Fas Usulü Kuru Erikli Et Sotesi (Tajine) Tarifi
14.06.2023

Fas Usulü Kuru Erikli Et Sotesi (Tajine) Tarifi

Gurvita’nın dünya tarifleri serisinde bu hafta Fas’a konuk oluyoruz. Ve sizlerle orijinal ismi Lahm bil bourkuk, yani erikli et olan sote tarifini paylaşıyoruz.

Kuru Erikli Et Tarifi İçin Malzeme Listesi

  • 600 g kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti

  • 1 çay kaşığı toz zencefil

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • 1 çay kaşığı toz tarçın

  • ½ çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 50 gram badem

  • 2-3 adet karanfil

  • 1-2 adet çubuk tarçın

  • 15-20 adet kuru erik

  • 200 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Suyu ve rendesi 1 limon

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1-2 tutam tuz

  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

  • Taze kişniş veya maydanoz (isteğe bağlı)

Kuru Erikli Et Nasıl Yapılır?

Marinasyon Adımı

  • Zencefil, zerdeçal, toz tarçın, kimyon, karanfil ve pul biberi bir kapta karıştırın.

  • Kuşbaşı doğranmış etleri hazırladığınız baharat karışımıyla birlikte iyice ovun.

  • Kuru erikleri sıcak Gurvita İlikli Kemik Suyunda yumuşayana kadar bekletin.

Pişirme Adımı

  • Soğanı ince halkalar halinde doğrayın; sarımsakları ezin. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğan-sarımsak ekleyerek yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

  • Baharatlarla marine edilmiş etleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.

  • Sotelerin üzerine bal, eriklerin suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz ilave ederek kaynatın. Sonra kuru erikleri ve çubuk tarçınları ekleyin.

  • Son adımı da yaptıktan sonra kuru erikli et sotesini önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 1-1.5 saat pişirin.

  • Kuru erikli etiniz fırında piştikten sonra üzerine taze çekilmiş karabiber serpin ve taze kişniş, maydanoz veya badem ile süsleyin.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.