4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
600 g kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz tarçın
½ çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2-3 adet karanfil
1-2 adet çubuk tarçın
15-20 adet kuru erik
200 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu ve rendesi
2 yemek kaşığı bal
1-2 tutam tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Zencefil, zerdeçal, toz tarçın, kimyon, karanfil, pul biber karıştırılır. Kuşbaşı doğranmış etler karışımla ovulur. Erikler sıcak ilik suyana konur.
Soğan ince halka doğranır, sarımsak ezilir. Orta ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar, 5 dakika pişirilir. Etler ilave edilir, 2-3 dakika sotelenir.
Etlere bal, eriklerin suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Erikler ve tarçın çubukları ilave edilir.
170 derece ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 1-1.5 saat pişirilir.
Pişim sonunda karabiber, gerekiyorsa tuz, arzuya göre taze kişniş veya maydanoz ilave ederek servis yapılır.