Tarifler » Etli Yemekler » Kayseri Yağlaması

 
 
resimKonu
 
 

Yufkalar için:
-1 su bardağı tam yulaf unu
-2 su bardağı un
-Tuz
-Aldığı kadar süt
Kıyması için:
-250 gram kıyma
-2 adet soğan
-2 domates
-2 yeşil biber
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi
-Karabiber, tuz
-Kırmızı pul biber, toz kırmızı biber
Üzeri için:
-Süzme yoğurt
Yapılışı:
1.) Un, toz şeker, tuz ve süt ile kulak memesi kıvamında bir lavaş hamuru hazırlayın. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ufak bezelere ayırın ve her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açarak bir tavada arkalı önlü pişirin. Kuramaması için uygun bir kaba veya kağıt poşete alıp bekletin. 
2.) Uygun bir tencerede kıymayı suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. İçine soğanı ve zeytinyağını, salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak küp doğranmış domatesi ve biberi ekleyin. Çok az su ekleyip, suyunu çekene dek kısık ateşte iyice pişirin. Gurvita Organik Alıç Sirkesi ekleyip karıştırın. 
3.) Yufkaları uygun bir tabağa alın ve bir yufka, biraz kıyma olacak şekilde kıymanız bitene dek katları hazırlayın. Tüm katlar bitince 4 veya 6 parçaya bölün.
Ortasına yoğurt döküm servis yapın. 
Afiyet olsun

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır