Tarifler » Etli Yemekler » Kaymaklı Köfte

 
 
resimKonu
 
 

Köfte için:
-500 gram dana az yağlı kıyma
-2 yemek kaşığı kaymak
.-1 küçük boy kuru soğan
-4-5 kaşık galeta unu
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 yumurta sarısı
-Tuz
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
-3 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı kaymak
-250 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-150 ml ılık su
-Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.) Köfte için kıyma, kaymak ve rende soğanı diğer tüm malzemelerle beraber yoğurun. En az 5-6 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerini örtüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. 
2.) Tabanı kalın bir tavayı biraz zeytinyağı ilavesiyle ısıtın. Köfteleri kısık ateşte uzun süre çevire çevire pişirin. Üzerleri iyice kızarana kadar devam edin. En son tereyağını ilave edip köfteleri 1 dakika daha pişip başka kaba alın. 
3.) Tavada kalan yağın üzerine sos için gerekli olan kaymak ve unu ekleyin. Unu dağlayarak kavurun. Tavanın altını kısın azar azar Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında ve ardından duyu ekleyin, pütürleşmemesi için sürekli karıştırın. 
4.) Tuz, karabiber ilavesi ile kıvamlı bir sos haline getirin. Dilerseniz su miktarını arttırabilirsiniz. Köfteleri servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır