#GurvitalıTariflerde bugün kaymaklı köfte var! ?
Bileşeni olduğu her yemeği lezzet şölenine çeviren Gurvita İlikli Kemik Suyu, şifayıda sizlere sunuyor. ?
Köfte için:
-500 gram dana az yağlı kıyma
-2 yemek kaşığı kaymak
-1 küçük boy kuru soğan
-4-5 kaşık galeta unu
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 yumurta sarısı
-Tuz
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
-3 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı kaymak
-250 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu
-150 ml ılık su
-Tuz, karabiber
Yapılışı:
1.) Köfte için kıyma, kaymak ve rende soğanı diğer tüm malzemelerle beraber yoğurun. En az 5-6 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Üzerini örtüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. ?
2.) Tabanı kalın bir tavayı biraz zeytinyağı ilavesiyle ısıtın. Köfteleri kısık ateşte uzun süre çevire çevire pişirin. Üzerleri iyice kızarana kadar devam edin. En son tereyağını ilave edip köfteleri 1 dakika daha pişip başka kaba alın. ?
3.) Tavada kalan yağın üzerine sos için gerekli olan kaymak ve unu ekleyin. Unu dağlayarak kavurun. Tavanın altını kısın azar azar kemik suyunu ve ardından duyu ekleyin, pütürleşmemesi için sürekli karıştırın. ?
4.) Tuz, karabiber ilavesi ile kıvamlı bir sos haline getirin. Dilerseniz su miktarını arttırabilirsiniz. Köfteleri servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. ?
Afiyet olsun. ✨
.