Tarifler » Salatalar ve Soslar » Karalahana Sarması

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-2-3 bağ karalahana
İç harcı için:
-1 su bardağı pirinç
-Yarım su bardağı kinoa
-2 adet domates (Rendelenmiş)
-2 diş sarımsak
-1 orta boy soğan (Doğranmış)
-Yarım bağ maydanoz
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sebze kurusu
-2 yemek kaşığı Gurvita Alıç Sirkesi
-Karabiber, tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
1.) Büyük bir tencerede su kaynatın ve tuz ilave edin, yıkanmış lahanaları kaynar suya bırakın. 3-4 dakika sonra lahana yapraklarını çıkarın ve soğuk suyla yıkayın. ????
2.) İç harcı için tüm malzemeyi güzelce karıştırın. 
3.) Soğuyan lahana yapraklarının saplarını ve sert olan damar kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin. Yaprak büyükse iki parçaya ayırın. Hazırladığınız iç harçtan yaprakların damarlı kısma denk gelen içine yeteri miktarda koyun ve tüm yaprakları bu şekilde sarın. 
4.) Tencerenin dibine karalahana yapraklarının sap kısmını dizin ve üzerine sarılan karalahana yapraklarını yerleştirin. Dolmaların hizasına gelecek şekilde üzerini geçmeden sıcak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Sosu için zeytinyağı, salça ve domates rendesini hafif kavurun. 
5.) Sarımsağı süzme yoğurt ile çırpın. 
6.) Sarmaları bir servis tabağına alın, süzme yoğurt ve sos ile servise hazırlayın. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır