Ev Yapımı Kolajen Zengini Kakaolu Dondurma Tarifi
13.06.2023

Ev Yapımı Kolajen Zengini Kakaolu Dondurma Tarifi

Gurvita’nın kolajen zengini tarifler serisinde bu hafta yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya odaklanıyoruz. Bu tarifimizde kolajenini ilikli kemik suyundan alan ev yapımı kakaolu dondurma yapımına değineceğiz.

 Evde Kakaolu Dondurma Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 bardak Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 2 adet olgunlaşmış muz

  • 1 fincan pekmez

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 2 adet karanfil

  • 2 adet yıldız anason

  • 50 gram kakao yağı (erimiş)

  • 25 gram hindistan cevizi yağı (erimiş)

  • 1 yemek kaşığı kakao

Adım Adım Ev Yapımı Kakaolu Dondurma Tarifi

Yağları ve Kemik Suyunu Benmari Usulü Eritin

İlk olarak bir benmari (su banyosu) kurun. Üzerine bir kap yerleştirin ve içine kakao yağı, hindistan cevizi yağı ve jöle halindeki sade ilikli kemik suyunu ekleyin. Malzemeleri düşük ısıda eritin.

Baharatları Ekleyin

Benmari usulü eritilmiş yağlara karanfil ve yıldız anason ekleyin. Baharatların aromaları yağa geçene kadar bekleyin; ardından sudan çıkarın.

Karışımı Blenderda Çırpın

Erimiş yağ ve kemik suyu karışımını blendera alın. Üzerine muz, pekmez, tarçın ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri yüksek hızda pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Dondurma İşlemine Geçin

Blenderla işiniz bittikten sonra karışımın tadına bakın ve damak tadınıza göre gerekirse doğal tatlandırıcı ekleyin. Ardından karışımı cam kaseye alın ve en az 2 saat dondurucuda bekletin.

Buzlanmanın Önüne Geçin

En az 2 saatlik buzluk adımından sonra kakaolu dondurmayı dondurucudan çıkarın ve tekrar blenderdan geçirerek buz kristallerinin oluşumunu önleyin.

Son Kez Dondurma İşlemi

Karışımı tekrar dondurucuya koyun ve servis yapana kadar muhafaza edin. İlikli kemik sulu kolajen zengini kakaolu dondurmanız hazır olduğunda küçük kase veya kuplara alın. Üzerine biraz kakao serpip servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz dondurmanın yanında taze meyveler veya kıtır bisküvi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Benmari Usulü Eritme Yöntemi Nedir?

Benmari usulü eritme (veya benmari yöntemi), yemek pişirme tekniklerinde kullanılan, özellikle hassas malzemeleri dolaylı ısı ile eritmek veya pişirmek için kullanılan bir metoddur. 

Benmari, Fransızcada su banyosu anlamına gelen "bain-marie" kelimesinden türetilmiştir. Benmari yöntemi; çikolata, soslar, yumurta bazlı kremalar, tereyağı ve bazı özel yağlar gibi kolay yanabilecek ya da ayrışabilecek malzemelerin kısmi kontrollü ısıda eritilmesi anlamına gelir.

Benmari Usulü Eritme Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Tenceredeki suyun seviyesi üzerine yerleştirilecek kabın tabanı ile temas etmemelidir.

  2. Tenceredeki suyu kaynatın. Kaynama başladıktan sonra ocağı kısarak suyun hafifçe kaynamaya devam etmesini sağlayın.

  3. Eritilecek malzemeleri ısıya dayanıklı bir cam kase veya metal kap içine koyun. Sonra o kabı -tabanı suya değmeyecek şekilde- tencereye yerleştirin. Malzemeler yavaş yavaş eriyene kadar kaseyi sık sık karıştırın. Erime işlemi bitince kabı alırken elinizin yanmamasına dikkat edin.

İlikli kemik suyu dondurma tadına geçer mi?

Hayır, ilikli kemik suyu sade olduğu için dondurmanın tadını eklemez. Aksine, dondurmaya kıvam ve kolajen katar.

Blog Son Eklenenler
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Tip 2 kolajenini yüksek seviyede içeren tavuk suyuunun kanıt temelli faydalarını sizlerle paylaşıyoruz…  

TARİF
14.05.2024
6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Bu benzersiz ve sağlıklı dondurma tarifi, Fıstıklı Çikolatalı Dondurma, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir tatlıdır. İçeriğinde yer alan doğal malzemeler ve Gurvita İlikli Kemik Suyu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Yaz yaklaşırken çok seveceğinizi tahmin ediyoruz…

TARİF
07.05.2024
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

TARİF
19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

TARİF
10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

TARİF
10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

TARİF
10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

TARİF
09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

TARİF
08.03.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.