Kalabalık sofraların gözdesi, dışı nar gibi kızarmış, içi şifa ve lezzet sunan Gurvita ile soslanmış, sevgili
@selinkutucular’ın hazırladığı hindi tarifimize bayılacaksınız…
- Fırında Hindi But
- 1 hindi but
- 1 tatlı kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı 250ml
- 1 tatlı kaşığı pul tuz
- 150 gr tereyağı (eritilmiş)
- 1/4 su bardağı sıvı yağı
- 1/4 su bardağı tuzu azaltılmış soya sos
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı ballı hardal
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı un
- 10 adet taze patates
- 1/2 kavanoz Gurvita Tavuk Suyu Sebzeli 320ml
- 2 çorba mısır nişastası
- Büyük boy fırın torbası
Yapılışı:
Hindi butu yıkayın ve kurulayın. 1 tatlı kaşığı Gurvita sade ilik yağı ile yağlayın ve 1 tatlı kaşığı pul tuz ile tuzlayın. Tereyağını, sıvı yağı, soya sosu, şekeri, balı, hardalı, sarımsağı, tuzu, karabiberi karıştırın. Enjeksiyon ile hem butun içine hem de elinizle dışına sosun yarısını yedirin. 1 tatlı unu fırın torbasına koyun ve torbayı unlanması için sallayın. Butu yerleştirin. Patatesleri ilave edin. Torbayı bağladıktan sonra birkaç yerinden delin. 200 derecede ısıtılmış fırında 2-2,5 saat kontrollü olarak pişirin. Servise yakın, kalan sosa Gurvita sebzeli tavuk suyunu koyun. Ve çok az su ile açtığınız mısır nişastasını ilave ederek ateşe koyun ve kıvam almasını sağlayın. Butu ve patatesi servis tabağına alın ve sosla beraber servis edin.
Afiyet olsun…