Tam mevsimi gelmişken sevgili @plaza.insani.mutfakta Gurvita İlikli Kemik Suyu ile harika bir Enginar Çorbası hazırlamış. ?
Güzel tarif için çok teşekkür ederiz! ?
Enginar Çorbası
Malzemeler:
-4 adet enginar
-1 adet soğan
-1 adet havuç
-1 adet patates
-2 diş sarımsak
-1/4 çay kaşığı karabiber
-1.5 çay kaşığı tuz
-4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu
-3 su bardağı kaynar su
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-100 gram krema
Üzeri için:
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye
-1 çay kaşığı dereotu
-1/4 çay kaşığı beyaz biber
Yapılışı:
1.) Tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafif kızınca önce soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin, sonra sırayla; havuçları, enginarları, patatesi ve sarımsakları ekleyin, karıştırarak sotelemeye devam edin. Tuz ve beyaz biberi ekleyin. Ardından ilikli kemik suyunu ve kaynar suyu ekleyin ve karıştırın. ?
2.) Tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Blender ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kremayı da ekleyip karıştırın, 2-3 dakika pişirin. ⭐️
3.) Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine sızma yağı gezdirin, bezelye, karabiber ve doğranmış dereotu ile süsleyin. ?
Afiyet olsun. ❤️
.