Tarifler » Çorbalar » Enginar Çorbası

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-4 adet enginar
-1 adet soğan
-1 adet havuç
-1 adet patates
-2 diş sarımsak
-1/4 çay kaşığı karabiber
-1.5 çay kaşığı tuz
-4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında 
-3 su bardağı kaynar su
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-100 gram krema
Üzeri için:
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye
-1 çay kaşığı dereotu
-1/4 çay kaşığı beyaz biber
Yapılışı:
1.) Tencereye zeytinyağını alın. Yağ hafif kızınca önce soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin, sonra sırayla; havuçları, enginarları, patatesi ve sarımsakları ekleyin, karıştırarak sotelemeye devam edin. Tuz ve beyaz biberi ekleyin. Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında ve kaynar suyu ekleyin ve karıştırın. 
2.) Tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Blender ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kremayı da ekleyip karıştırın, 2-3 dakika pişirin. 
3.) Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine sızma yağı gezdirin, bezelye, karabiber ve doğranmış dereotu ile süsleyin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır