Kafkaslardan gelip İstanbul’a yerleşen çerkezlerin mutfağının baş yemeklerinden olan Çerkez tavuğu; İstanbul Saray ve halk mutfağınında en sevilen yemeklerinden biri olmuştur.
Bu özel yemeği; özenle hazırladığımız Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile pratik bir şekilde yapabilirsiniz.
Sevgili
@selinkutucular ile hazırladığımız yeni yıl sofrasında biz deneyimledik ve tadına doyamadık…
Malzemeler:
- 2 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk 660ml
- 200gr çekilmiş ceviz
- 200gr ekmek kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Süslemek için 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk’u ılıtın. Tel süzgeçten geçirin. Suyu ile ekmek kırıntısınız ıslatın ve blenderinize alın. İçine ezilmiş sarımsak, çekilmiş ceviz ve baharatları katarak blenderda çekin. Elde ettiğiniz karışımın bir kısmını Çerkez tavuğunun üzerini kaplamak için ayırın. Diğerinin içine tavuk parçalarını katın ve karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerini ayırdığınız karışımla kaplayın. Tavada zeytinyağını kızdırın, kırmızı biberi ekleyin ve köpürtün. Çerkez tavuğunun üzerini kırmızı biberli tereyağı ile süsleyin.
Afiyet olsun.