Gurvita’nın kolajen ve lif zengini çorba tarifleri serisinde bu haftaki konuğumuz balkabağı çorbası.
750 gram temizlenmiş balkabağı (minik bir balkabağı aslında)
1 büyük boy soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak su
1 su bardağı Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu
4 diş doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı çekilmiş muskat, kimyon, karabiber, kişniş
Yarım çay bardağı hindistan cevizi sütü veya krema
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
Üzeri için dereotu, taze kişniş veya frenk soğanı, kurutulmuş otlar
Balkabağını büyük parçalar halinde kesin ve bir fırça yardımıyla üzerine biraz zeytinyağı sürün. Ardından balkabağı parçalarını 200°C ısınmış fırında 35 dakika boyunca fırınlayın.
Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğan, sarımsak ve zencefille birlikte biraz soteleyin.
Ardından sotenin üzerine 3 bardak sıcak su ekleyin. Hemen sonra; fırında fırınlanmış balkabağını tencereye alın.
Çorbanız kaynamaya başladığında kuzu ilikli kemik suyunu ve baharatları ekleyin.
Blender ile Püre Yapın h3
Kaynayan çorbayı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçirin.
Kolajen zengini lif deposu balkabağı çorbasını tüketmeye başlamadan önce içine krema veya hindistan cevizi sütü ekleyin. Son olarak çorbanın üzerine tavada hafifçe kavrulmuş kabak çekirdekleri serpin ve arzu ettiğiniz taze otlarla süsleyin.
Afiyet olsun!