Gurvita’nın tarif serisinde bu kez buharda pişmiş kırmızı pancarı avokado ve ilikli kemik suyuyla birleştirerek yaptığımız özel humus tarifimizi paylaşıyoruz.
Kırmızı Pancar: 2 orta boy, buharda haşlanmış
Haşlanmış Nohut: 2 su bardağı
Sarımsak: 2 diş, ezilmiş
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı, tercihen 0.2 asitliğinde kaliteli bir zeytinyağı
Avokado: Yarım, olgun
Tuz, Karabiber, Zirinç: Her birinden 1 tutam
Orta boy kırmızı pancarları buharda haşlayın. Pancarları yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.
Haşlanmış pancarları, nohutu, Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade, ezilmiş sarımsak ve baharatları (tuz, karabiber, zirinç) bir blendera alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yüksek hızda karıştırın.
Blenderın hızını düşürün ve yarım avokadoyu ile zeytinyağını ekleyin. Malzemeler tamamen birbirine karışana kadar düşük hızda birkaç saniye daha karıştırın.
Servis Edin
Hazırlamış olduğunuz humusu bir servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı dökebilir ve kırmızı pancar parçaları, avokado dilimleri veya kıyılmış taze otlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Pancarlı humus, parlak kırmızı ve kremsi yeşil tonlarıyla görsel açıdan iştah açıcı bir görünüm sunmaktadır. Kırmızı pancarlı humusu servise hazırlarken humusu geniş bir servis tabağına yayıp üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Humusa renk ve rayiha katmak için kıyılmış taze baharat yeşillikleri, nar taneleri veya çam fıstığı gibi garnitürler ekleyebilir, yanında taze sebzeler veya pita ekmekleriyle sunabilirsiniz.
Evet, humustaki lezzetlerin birbirine karışıp tatların iyice oturması için bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Ayrıca humusu buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.
Humus yaparken buz eklenmesi humus karışımını soğutarak daha kremsi ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesine yardımcı olur.
Bazı bölgelerde humusun daha pürüzsüz ve kremsi bir kıvama ulaşması için nohutun kabuğu soyulur. Pürüzsüz bir humus tercih ediyorsanız, nohutun kabuklarını soymayı düşünebilirsiniz.