KIRMIZI PANCAR HUMUSU NASIL YAPILIR
Gurvita’nın tarif serisinde bu kez buharda pişmiş kırmızı pancarı avokado ve ilikli kemik suyuyla birleştirerek yaptığımız özel humus tarifimizi paylaşıyoruz.
Pancarlı Humus için Gerekli Malzemeler
-
Kırmızı Pancar: 2 orta boy, buharda haşlanmış
-
Haşlanmış Nohut: 2 su bardağı
-
Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade: 50 ml
-
Sarımsak: 2 diş, ezilmiş
-
Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı, tercihen 0.2 asitliğinde kaliteli bir zeytinyağı
-
Avokado: Yarım, olgun
-
Tuz, Karabiber, Zirinç: Her birinden 1 tutam
Adım Adım Kırmızı Pancarlı Humus Tarifi
Pancar Hazırlığı
Orta boy kırmızı pancarları buharda haşlayın. Pancarları yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.
Malzemeleri blenderdan geçirin
Haşlanmış pancarları, nohutu, Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade, ezilmiş sarımsak ve baharatları (tuz, karabiber, zirinç) bir blendera alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yüksek hızda karıştırın.
Avokado ve Zeytinyağı İlavesi
Blenderın hızını düşürün ve yarım avokadoyu ile zeytinyağını ekleyin. Malzemeler tamamen birbirine karışana kadar düşük hızda birkaç saniye daha karıştırın.
Servis Edin
Hazırlamış olduğunuz humusu bir servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı dökebilir ve kırmızı pancar parçaları, avokado dilimleri veya kıyılmış taze otlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Pancarlı Humus Sunum Tüyoları
Pancarlı humus, parlak kırmızı ve kremsi yeşil tonlarıyla görsel açıdan iştah açıcı bir görünüm sunmaktadır. Kırmızı pancarlı humusu servise hazırlarken humusu geniş bir servis tabağına yayıp üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Humusa renk ve rayiha katmak için kıyılmış taze baharat yeşillikleri, nar taneleri veya çam fıstığı gibi garnitürler ekleyebilir, yanında taze sebzeler veya pita ekmekleriyle sunabilirsiniz.
Humus Bir Gece Önceden Yapılabilir Mi?
Evet, humustaki lezzetlerin birbirine karışıp tatların iyice oturması için bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Ayrıca humusu buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.
Humus Yaparken Neden Buz Konur?
Humus yaparken buz eklenmesi humus karışımını soğutarak daha kremsi ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesine yardımcı olur.
Humus Yaparken Nohutun Kabuğu Soyulur Mu?
Bazı bölgelerde humusun daha pürüzsüz ve kremsi bir kıvama ulaşması için nohutun kabuğu soyulur. Pürüzsüz bir humus tercih ediyorsanız, nohutun kabuklarını soymayı düşünebilirsiniz.
Etiketler: PANCARLI HUMUS TARİFİ
Mayıs 05, 2025
Listeye dön