Tarifler » Sürprizler » Zeynep Usulü Çılbır

 
 
resimKonu
 
 

1 bardak nohut (1 akşam önceden ıslatılmış)
-1 bardak Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu Jole Kıvamında
-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
-4 adet yumurta (poşe edilmiş)
-2 yemek kaşığı zeytin yağı
-1 çay kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı pul biber
-Tuz
-Karabiber
-Pembe biber
-Kuru nane
-Çörek otu
-Dere otu
-Fındık turp dilimleri
1.) Küçük bir tencerede Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu Jole Kıvamında'yı kaynatın, içine nohutu ekleyin. Kısık ateşte nohutları haşlayın, suyunu çekince nohutları tavaya alıp bir tutam tuz ve karabiber ile 1-2 dakika kavurun. 
2.) Servis tabaklarına yoğurdu koyun, üzerine poşe yumurtaları ve kemik sulu nohutları yerleştirin. 
3-) Bir kasede zeytinyağı, domates salçası ve pul biberi karıştırın. Servis esnasında çılbırın üzerine dökün. Karabiber, tane biber, kuru nane, dereotu, çörekotu, turp dilimleri ve kızarmış ekmek ile sıcak servis edin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır