Tarifler » Etli Yemekler » Türkmen Mantısı

 
 
resimKonu
 
 

Hamur için:
-1.5 su bardağı un
-Yarım su bardağı yulaf unu
-1 tatlı kaşığı tuz
-Ilık su
İç harcı için:
-1 kg balkabağı
-1 kg kıyma
-1 adet soğan
-Karabiber
-Tuz
-Toz kırmızı biber
Servis için:
-1 kase süzme yoğurt
-1 tatlı kaşığı sarımsak tuzu
-1 yemek kaşığı pul biber
-100 gram tereyağı
Ayrıca:
-4-5 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
Yapılışı:
1.) Harcı hazırlamak için bir tencereye sıvı yağ koyup soğanı ve kıymayı kavurun. Ardından üzerine bal kabaklarını, karabiberi ve tuzu ekleyin. 
2.) Tenceredekileri bal kabakları yumuşayana kadar hafif ateşte pişmeye bırakın. Çok az miktarda su da ekleyebilirsiniz. 
3.) Hamuru hazırlamak için bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurarak sert bir hamur elde edin. Yarım saat üzeri hafif nemli bir bez ile kapatarak dinlendirin. 
4.) Hamuru üç bezeye ayırın ve her bezeyi ince ince yufkalar olacak şekilde açın. Yufkaları 4 cm’lik şeritler halinde kesin. Şeritleri üst üste koyup hamuru yaklaşık 6 cm’lik dikdörtgenlere kesin. 4x6 cm2’lik dikdörtgen hamur parçaları üzerine iç harcından koyarak kapatın. 
5.) Bir tencereye su koyun, üzerine buhar buhar pişiricisi oturtun ve mantıları buharda pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın, tabaklara birer kaşık Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında koyun. 
6.) Sıcak mantıları üzerine bırakın (bu sıcaklıkla el kıvamındaki kemik suyu sıvılaşacaktır). Üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı gezdirip servis edin. 
Afiyet olsun…

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır