ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ

Malzemeler

• 500 gr kuzu kuşbaşı
• 1 adet patlıcan
• 2 adet havuç
• 1 adet soğan
• 1 adet kabak
• 2 adet patates
• 500 ml et suyu
• 100 gr salça
• 4 dal taze kekik
• 2 dal biberiye
• 4 adet kuru defne yaprağı
• 6 diş sarımsak
• tuz, karabiber
 

Yapılışı

Sebzelerin hepsini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. En alt katına soğanları dizin. Üzerine havuç ve patates, üzerine kabak ve patlıcanı dizin. Sebzeler bittikten sonra soyulmuş sarımsakları ekleyin. Üzerine kuşbaşı eti dizin. Salça ile et suyunu karıştırın. Biraz sıvı yağ ekleyin. Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. Dizdiğimiz güvecin üzerine dökün. Kuru baharatlarını da dizdikten sonra üzerini yağlı kağıt ve sonrasında folyo ile kapatarak 200 C de 2 saat pişirin.