DOMATESLİ PİLAV

DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler

• 250 ml kemik suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 200 gr baldo pirinç
• 2 adet büyük domates
• Tuz, karabiber

Yapılışı

Pirinçleri nişastasından arınana dek bol suyla yıkayın. Ardından domatesleri rendeleyin. Elinizde kalan domates kabuklarını ince ince kıyın. Tencereye az tereyağı ve sıvı yağı alın. Pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Kenarları şeffaflaşana dek devam edin. Domates rendesi ve kabuklarını ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kaynamakta olan kemik suyundan ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp karıştırın, kapağı kapalı demlendirin.