ET SUYUNA OĞMAÇ ÇORBASI

ET SUYUNA OĞMAÇ ÇORBASI

Malzemeler

Hamur için;
• 180 gr un
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz

Çorba için;
• 1.5 lt Gurvita Kemik Suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1/2 yemek kaşığı salça
• 1 adet domates (rendelenmiş)
• 4 diş sarımsak
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Geniş bir kaseye un, tuz ve yumurta top top hamur haline gelene kadar yoğurulur. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağ ile soğan eklenip, kavurulur. Tereyağının yanmaması için 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek kavurabilirsiniz. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates rendesi ve salça eklenip, kavurmaya devam edilir. Sarımsak ve sıcak Gurvita Kemik Suyu da eklenip, bir taşım kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine küçük hamur parçaları yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenir. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.