ET SUYUNA TARHANA ÇORBASI

ET SUYUNA TARHANA ÇORBASI

Malzemeler

• 200 gr toz tarhana
• 1,2 lt Gurvita Kemik Suyu
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Toz tarhana, 1 su bardağı kadar sıcak Gurvita Kemik Suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletilir. Sıvı yağ derin bir tencerede kızdırılır ve Domates salçası eklenip, 23 dk kadar kavurulur. Ardından tuz ve karabiber karıştırılır. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhana ilave edilir. Kalan sıcak Gurvita Kemik Suyu ilave edilir, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlanır. Kaynayan çorba bekletilmeden sıcak olarak servis edilir.