ET SUYUNA MERCİMEK ÇORBASI

ET SUYUNA MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler

• 500 gr kırmızı mercimek
• 2 adet soğan
• 2 adet havuç
• 1 adet patates (arzuya göre)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 100 gr tereyağı
• 1 lt Gurvita Kemik Suyu
• Tuz, karabiber
• Kırmızı toz biber (arzuya göre)

Yapılışı

Mercimekler güzelce yıkanıp süzülür. Ardından Gurvita Kemik Suyu'nu doldurduğunuz tencereye mercimekler, gelişi güzel doğranmış soğan, havuç ve patates eklenir, kaynamaya bırakılır. Arada çıkan kefi almaya unutmayın.
Mercimeklerin kabukları ayrılmaya başladığında pişmiş demektir. El blendırı ile mutfaktaki adı (bozuka) çorba çekilir. Daha sonra çorba tekrar ateşe alınır, tuz ve baharatlar ile tatlandırılır. Ardından tereyağı eklenir, 5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Dip Not:

• Süzme mercimek çorbası yapmak istiyorsanız, bozuka ile çorbayı çektikten sonra işlemelere devam ediniz.
• Mercimek çorbasını asla meyane ile koyulaştırmaya çalışmayın. Zaten durdukça kendiliğinden de koyulaşan bir çorba türüdür.