ET SUYUNA SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

ET SUYUNA SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

Malzemeler

• 5 adet domates
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
• 1 yemek kaşığı domates Salçası
• 800 ml Gurvita Kemik Suyu
• 100 ml süt
• Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

Tereyağı ve sıvı yağ tencereye konulur, üzerine un eklenerek biraz kavrulur. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir, 34 dk kavrulur. Daha sonra 800 ml Gurvita Kemik Suyu eklenerek çırpılır. Damak tadınıza göre tuz eklenip, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra da yaklaşık 15 dk kısık ateşte pişirilir. Servis yapmadan önce tencereye süt eklenip, tekrar karıştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.