Yemek kültürümüzün besleyici miraslarından biri olan ilikli kemik suyu; gerek Türk Mutfağı’nda, gerek Dünya Mutfağı’nda lezzettiyle birçok yemeğin gözdesi oluyor.
“Büyük bir soğanı tuz ekleyip zeytinyağında soteledim.
İçine 3 diş sarımsak ekledim.
Zerdeçal, tarçın, kişniş, kimyon, karabiber, tatlı toz biber ekledim, kokuları iyice çıkana dek soteledim, böylece tatlarını zeytinyağının içine hapsettim.
Köfteleri atıp mühürledim.
Domates rendesi ve canımın içi @gurvita ilikli kemik suyu ekledim, hem de sebzelisinden...
Kapağı kapatıp tatları karıştırdım.
Kapağı açıp sıvıları çektirip nefis bir sos haline getirdim.
üzerine maydanoz veya kişnişle servis edebilirsiniz.
Not: İçine erik ve tarçın çubuğu da atabilirsiniz, çok yakışır.”
Afiyet olsun...
Güzel tarif için Nur Anaç’a teşekkür ederiz.