Tarifler » Etli Yemekler » Tajin Köfte

 
 
resimKonu
 
 

Yemek kültürümüzün besleyici miraslarından biri olan ilikli kemik suyu; gerek Türk Mutfağı’nda, gerek Dünya Mutfağı’nda lezzettiyle birçok yemeğin gözdesi oluyor. 
“Büyük bir soğanı tuz ekleyip zeytinyağında soteledim. 
İçine 3 diş sarımsak ekledim. 
Zerdeçal, tarçın, kişniş, kimyon, karabiber, tatlı toz biber ekledim, kokuları iyice çıkana dek soteledim, böylece tatlarını zeytinyağının içine hapsettim. 
Köfteleri atıp mühürledim. 
Domates rendesi ve canımın içi @gurvita ilikli kemik suyu ekledim, hem de sebzelisinden... 
Kapağı kapatıp tatları karıştırdım.
Kapağı açıp sıvıları çektirip nefis bir sos haline getirdim. 
üzerine maydanoz veya kişnişle servis edebilirsiniz.
Not: İçine erik ve tarçın çubuğu da atabilirsiniz, çok yakışır.”
Afiyet olsun... 
Güzel tarif için Nur Anaç’a teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır