Tarifler » Etli Yemekler » Soğan Yahni

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler
-500 gram dana kuşbaşı et
-400 gram arpacık soğan
-2 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi
-1.5 çay bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 adet domates rende
-Karabiber
-Tuz
1.) Tencereye yağları alın tereyağ eriyince yıkayıp süzülen etler harlı ateşte 2-3 dakika karıştırılarak kavrun. 1 yemek kaşığı sirke ve 1.5 çay bardağı sıcak suyu ekleyin, kapağı kapatın. 
2.) Orta ateşte ara ara karıştırılarak suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken etlere soyulup yıkanmış arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etlerle birlikte 2-3 dakika kavurun ve domates rendesi ile salçayı ekleyin. Karıştırıp üzerine geçecek kadar su ekleyin. 
3.) Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır