Tarifler » Makarna Pilav » Safranlı Kayısılı Pilav

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-1 su bardağı çiğ badem
-2 su bardağı baldo pirinç
-1 yemek kaşığı zerdeçal
-1/2 su bardağı gülkurusu kayısı
-3 dolu yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-3 su bardağı kaynar su
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1.5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1.) Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını alın, yağ kızınca bademleri ekleyin ve 1 dakika karıştırın. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin, tuzu da ekleyip karıştırıp 1-2 dakika kavurun. 
2.) Zerdeçalı ve kayısıları da ekleyip karıştırın. Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında ve kaynar suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
3.) Pilav suyunu çekip piştikten sonra tahta kaşık yardımıyla havalandırın ve üzerine temiz bir mutfak bezi ya da havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır