Tarifler » Etli Yemekler » Pofuduk Kıymalı Pide

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
Hamuru için:
-5 bardak un
-2 bardak su
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-10 gram kuru maya
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
-400 gram az yağlı dana kıyma
-1 adet büyük boy soğan (irice doğranmış)
-3 adet salkım domates (rendelenmiş)
-2 sivri biber (irice doğranmış)
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
-1 yemek kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı (oda
sıcaklığında)
-Tuz, karabiber, kimyon
Kenarları için:
-1 yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Pulbiber
-Çörekotu
-Susam
Yapılışı:
1.) Derin bir kapta 1 bardak su, kuru maya ve toz şekeri karıştırıp 45 dakika kadar aktive olmasını bekleyin. 
2.) Geniş bir kasede un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir havuz açıp kabarmış olan mayayı, Gurvita Sade İlik Yağı, kalan suyu ve zeytinyağını döküp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. 
3.) Hamuru tekrar yoğurup 6 bezeye bölün. Yarım saat daha dinlendirin. Bu sırada harcı hazırlayın. Kıymalı harç için geniş bir kapta tüm malzemeyi yoğurun. 6'ya bölün. 
4.) Bezeleri unlanmış tezgahta oklava ile oval şekilde
açın. Pişirme kağıdı koyduğunuz 2 fırın tepsisine 3'er 3'er yerleştirin. Kenarlarında kıvırma payı bırakacak şekilde kıymalı harcı pay edin. Kenar hamurları pide şeklinde kapatıp zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sarısını sürün. Baharat serpin. 
5.) Önceden ısıtılmış 200 C’lik fırında 25-30 dakika pişirin. Taze yeşillikler ile servis edin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır