Malzemeler:?
-2 su bardağı Pirinç?
-3 su bardağı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu?
-Tuz?
-3 yemek kaşığı Tereyağı?
-1 su bardağı haşlanmış nohut?
Yapılışı:?
-Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
-Tencereye tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra Gurvita İlikli Kemik Suyu’nu, ardından da tuzunu ekleyin.
-Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
-Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
-Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. 10 dakika dinlendirin.
-Pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.