Tarifler » Etli Yemekler » Nohutlu Mantı

 
 
resimKonu
 
 

İçi için:
-200 gram kıyma
-Karabiber
-1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
-Tuz, pul biber
Hamuru için:
-2 su bardağı un
-1/2 su bardağı ılık su
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
-Tereyağı
-Kuru nane
-Süzme yoğurt
-Kuru sarımsak
-Tuz
Ayrıca:
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-Tuz
Yapılışı:
1.) Hamur malzemelerini yoğurun ve üzerine kapatıp dinlenmesi için 30 dakika bekletin. Bir yandan iç malzemelerini iyice karıştırın. Hamuru dinlendirdikten sonra 2 bezeye ayırın. Tezgahı unlayarak her bir bezeyi oklava ile açın ve küçük kareler olacak şekilde kesin. 
2.) Her kareye kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak üçgen şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 1 litre kadar su doldurun ve su kaynayınca; tuz, Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında, nohutları ve mantıları içine atın, ara sıra karıştırarak yapışmalarına izin vermeden istenilen dirilikte mantarları pişirin. 
3.) Süzme yoğurt için çok az mantının suyundan ilave ederek kıvamını açın ve sarımsak ile çırpın. Pişen mantıları servis tabağına suyu ile olacak şekilde alın. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurt, kızdırılmış tereyağ ve nane ile servise hazırlayın. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır