Malzemeler:
2 bardak nohut
-1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-1 adet kırmızı soğan
-1 yemek kaşığı kurutulmuş sarımsak
-1 bağ maydanoz
-1 limon
-4 adet lavaş
-2 kaşık yulaf unu
-1 tatlı kaşığı hardal
-Tuz, pulbiber, sumak, kimyon
Yapılışı:
1.) Bir gece önceden ıslanmış nohutların suyunu süzün. Nohutların üzerine Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek kısık ateşte yaklaşık üç saat pişirin.
2.) Nohutlar pişerken soğanı ve maydanozu doğrayın. Pişen nohutları zeytinyağında 2-3 dakika soteledikten sonra; baharatları ekleyin, maydanoz, soğan, limon ile harmanlayın.
3.) Kemik Suyunu tencerede bırakın ve unla kıvam verin, soğutun. İçine sarımsakları ve hardalı ekleyip karıştırın.
4.) Isıtılmış lavaşlara kemik suyuyla hazırlanmış sosu sürün, 2-3 yemek kaşığı nohut koyun ve rulo yaparak servis edin.
Afiyet olsun.