Tarifler » Salatalar ve Soslar » Nohutlu Dürüm

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:

2 bardak nohut
-1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-1 adet kırmızı soğan
-1 yemek kaşığı kurutulmuş sarımsak
-1 bağ maydanoz
-1 limon
-4 adet lavaş
-2 kaşık yulaf unu
-1 tatlı kaşığı hardal
-Tuz, pulbiber, sumak, kimyon
Yapılışı:
1.) Bir gece önceden ıslanmış nohutların suyunu süzün. Nohutların üzerine Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
 ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek kısık ateşte yaklaşık üç saat pişirin. 
2.) Nohutlar pişerken soğanı ve maydanozu doğrayın. Pişen nohutları zeytinyağında 2-3 dakika soteledikten sonra; baharatları ekleyin, maydanoz, soğan, limon ile harmanlayın. 
3.) Kemik Suyunu tencerede bırakın ve unla kıvam verin, soğutun. İçine sarımsakları ve hardalı ekleyip karıştırın. 
4.) Isıtılmış lavaşlara kemik suyuyla hazırlanmış sosu sürün, 2-3 yemek kaşığı nohut koyun ve rulo yaparak servis edin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır