Tarifler » Etli Yemekler » Kuru Domatesli Karnıyarık

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-4 adet orta boy patlıcan
-3 çorba kaşığı tuz
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 orta boy soğan
-3-4 diş sarımsak
-250 gram kıyma
-3 adet orta boy domates
-1 tutam maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında
-1 yemek kaşığı salça
-4-5 adet sivri biber
-5-6 adet kuru domates
1.) Patlıcanların sapları kısaltılır veya tercihen tamamen kesin, kabukları alacalı soyun. 
2.) Alta geçmeyecek şekilde boydan boya çizikler atın. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısı alınır ve yıkayıp, kurulayın. 
3.) Bir tavada 1 bardak sıvı yağda patlıcanların yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
4.) Kızarmış patlıcanları tavadan alıp peçete üzerine kayarak fazla yağını alın. 
5.) Kızartma yapılan tavanın fazla yağı süzün yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları 2 kaşık zeytinyağı ilave ederek yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun. Kıymayı ilave edin. Birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Domatesi ilave edin ve birkaç dakika daha domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın kıyılmış maydanoz, tuz ve biber ilave edilip karıştın. 
6.) Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa ya da çatal yardımıyla genişleterek hazırlanan harcı doldurun. Yağda hafifçe kızartılan sivri biberleri üzerine yerleştirin. Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jole Kıvamında, kalan domates püresi ve salça ile karıştırın bu sosu tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine domates kurularını koyun. 
7.) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurtla sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır