Malzemeler:
-1 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
-2 su bardağı su
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı patates
-6-7 adet kuru domates
-2-4 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı beyaz kinoa
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Karabiber, tuz, pul biber
Servis için:
-Maydanoz
Yapılışı:
1.) Kuru domatesi dörde kesip sıcak suda bir saat bekletin. Doğranmış soğanı, patatesi, sarımsağı, zeytinyağında soteleyin, domatesleri ekleyin.
2.) Çorba tenceresine Gurvita İlikli Kemik Suyuna Mercimek Çorbasını koyup ısıtın. Sotelenmiş sebzeleri ve suyu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blenderından geçirin. Baharatları ekleyin. Servise kadar bir kaç saat dinlendirin.
3.) İnce ince kıyılmış maydanoz sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun