Malzemeler:
-400 gram Mantar
-200 gram Kestane
-2 büyük Soğan
-1 kavanoz (660 ml.) Gurvita İlikli Kemik Suyu -2 yemek kaşığı Siyez Unu
-1 yemek kaşığı Tereyağı
-2 yemek kaşığı Zeytinyağı -Taze kekik
-Tuz
-Karabiber
-1 parça Muskat (Rendelenmiş)
Yapılışı:
-Tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber eritilir.
-2 yemek kaşığı siyez unu ilave edilir, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
-Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile önce soğanlar akabinde ise mantarlar eklenerek yüksek ateşte sotelenir.
-Kestaneler yıkanır, çizilir ve 2 saat ılık suda bekletilir, daha sonra fırınlanarak pişirilir ve kabuklarından ayıklanır.
-Kavrulan una; önce sotelenmiş soğan ve mantar karışımı ilave edilir, daha sonra kestaneler ilave edilerek çevrilir, üzerine 1 bardak sıcak su ilave edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılır, daha sonra 1 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu ilave edilir.
-Blenderdan geçirilir.
-Tuz ve taze çekilmiş karabiber, bir parça rendelenmiş muskat ilave edilir.
-Servis anında üzerine ince kıyım kestane ve taze kekik ilave edilir.
Afiyet olsun.