Malzemeler:
-2 su bardağı Baldo Piliç
-500 gram Kuru Kayısı (Tercihen Gün Kurusu)
-2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
-2 su bardağı Su
-5 adet Kesme Şeker
-1 tatlı kaşığı Tuz
-100 gram Tereyağı
Yapılışı:
-Kayısıları yıkayıp süzün. 10 dakika ılık suyun içerisinde bekletin. Tence içine alıp üzerine 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu’nu ekleyin. 30 dakika yumuşaması için bekletin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişen kayısıları süzerek kenara alın ve 3 su bardağı kayısı suyunu da kenarda bekletin.
-Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Akan suyun altında yıkayıp suyunu süzün. Yayı yayvan bir pilav tenceresinin içerisinde eritip pirinci ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pirinçleri 8-10 dakika kavurun.
-Kesme şekeri ekleyin, tuzu serpiştirin ve pişmiş kayısı suyundan kavrulmakta olan pirince ekleyip, pilavı alttan üste doğru kayısıları ezmeden karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
-Pilavı ocaktan alın, haşlanmış kayısıları üzerine ekleyin. Pilavı alttan üste doğru karıştırıp kapağını kapatın. 15 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Üzerlerine kayısıları düzgün bir şekilde yerleştirerek servis ediniz.
Afiyet olsun!