Tarifler » Çorbalar » İşkembe Yahni

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-1 adet Gurvita İşkembe Çorbası Jöle Kıvamında 
-1 adet kuru soğan
-2 yemek kaşığı domates püresi
-Kurutulmuş acı biber
-Taze kekik
-Taze biberiye
Terbiye için:
-2 yemek kaşığı sirke
-4 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı kinoa unu
-Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
-Soğanı zeytinyağı ile 3-4 dakika soteleyin. Domates püresi, tuz ve karabiberi ekleyip sotelemeyi devam edin. Gurvita İşkembe Çorbası Jöle Kıvamında suyu ile birlikte ekleyip karıştırın. Kırmızı biberi ilave ettikten sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. 
-Taze baharatları ekleyin. Terbiye için sirke ve dövülmüş sarımsak ve kinoa ununu karıştırın, yemeğin suyundan biraz ekleyip çırpın ve tencereye karıştırarak ilave edin. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. 
-En az bir saat dinlendirin ve ısıtıp sıcak olarak servis edin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır