Malzemeler:
-1 paket spagetti makarna (Tercihen integral makarna kullanabilirsiniz.)
-1 kavanoz Gurvita I?likli Kemik Suyu
Pesto Sos ic?in Malzemeler:
-2 demet taze fesleg?en
-100 gram parmesan peyniri
-2 yemek kas?ıg?ı Gurvita I?likli Kemik Suyu
-150 gram c?am fıstıg?ı
-1.5 su bardag?ı zeytinyag?ı
-5 dis? sarımsak
-Bir miktar tuz
Sosun Yapılıs?ı:
-Ayıkladıg?ınız tu?m fesleg?enleri bol su ile yıkayın ve ince ince kıyın.
-150 gram fıstıklarını yag? eklemedig?iniz tavada 4-5 dakika kadar kavurun.
-Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz
ilavesi ile ezin.
-Ezilmis? sarımsakları, kavrulmus? c?am fıstıkları ve kıyılmıs? fesleg?en yaprakları ile mutfak
robotunda pu?re haline getirin.
-Rendelenmis? parmesan peyniri ve zeytinyag?ını azar azar ekleyip karıs?tırma is?lemini
su?rdu?ru?n.
Yapılıs?ı:
-Makarnanızı Gurvita I?likli Kemik Suyu ile o?nerilen pis?irme su?resi boyunca c?ektirerek has?layın.
(Dilerseniz yarı kemik suyu, yarı su kullanabilirsiniz.)
-Su?zdu?kten sonra hazırlamıs? ve dinlendirmis? oldug?unuz pesto sosunuzu ilave edin ve
karıs?tırın.
Afiyetle tu?ketin.