Tarifler » Çorbalar » Bezelye Çorbası

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler (6 kis?ilik)

-1 kavanoz Gurvita kemik suyu

-1 bardak su

-2 yemek kas?ıg?ı zeytinyag?ı

-500 gr taze bezelye (soyulmus? haliyle)

-1 orta boy dog?ranmıs? sog?an

-2 dis? dog?ranmıs? sarımsak

-1/2 su bardag?ı dog?ranmıs? maydanoz

-1⁄2 c?ay kas?ıg?ı tuz

-1⁄2 c?ay kas?ıg?ı c?ekilmis? muskat

-1⁄2 c?ay kas?ıg?ı taze c?ekilmis? karabiber

-1⁄2 yarım c?ay bardag?ı krema veya hindistan cevizi su?tu?

-2 tatlı kas?ıg?ı susam (u?stu?ne servis ic?in)

-Yarım c?ay bardag?ı dog?ranmıs? frenk sog?anı veya dereotu (u?stu?ne servis ic?in)

Yapılıs?ı:

1. 2 yemek kas?ıg?ı zeytinyag?ını pis?irme tencerenize alıp dog?ranmıs? sog?anları 5 dk kavurun,

sarımsag?ı ekleyerek bir kac? dk daha pis?irin sog?anların rengi biraz karamelize olsun, tuz ve

baharatlarıda ekleyin

2. Gu?rvita kemik suyu + bir bardak suyu pis?en karıs?ıma ekleyip kaynamaya bas?layınca ates?i

azaltın

3. Taze bezelye kullanacaksanız buharda rengini kaybettirmeden pis?irilmesini o?neririm- tadı

c?ok daha gu?zel olur- mevsime go?re buzluktan c?ıkaracaksanız kaynayan tencerenize

bezelyeleri direkt ekleyip yumus?ayana kadar pis?irin. Taze olanı buharda daha o?nce

pis?irdiyseniz bu as?amada maydonozda ekleyip bir kere kaynamasını bekleyin, pis?tig?i ic?in

sadece ısınması yeterlidir. Dog?ranmıs? maydonozlarıda ekledig?inizde c?ok pis?irmemeye o?zen

go?sterin. C?ok pis?en maydonoz hem rengi hem tadı ac?ısından c?orbanızın kıvam ve lezzetini

deg?is?tirir.

4. C?orbayı ates?ten alıp el blenderi veya mutfak robotunda pu?re olana kadar karıs?tırın. Yes?il

kremsi bir kıvam olan c?orbanıza kremayı (veya hindistan cevizi su?tu?nu?) servisten o?nce ekleyip

karıs?tırıp servis yapacag?ınız c?orba kaselerinize kepc?e yardımı ile koyabileceg?iniz gibi sunuma

bir hos?luk katma adına masada servisi seramik veya porselen bir demlikte veya bu?yu?k bir

sosluk ic?inde de kaseye do?kebilir, u?zerine susam, dereotu/frenk sog?anı ekleyebilirsiniz.

Veya benim gibi ayırdıg?ınız pis?mis? bezelyeler ve sunum ic?in kullanacag?ınız susam, frenk

sog?anı v.b sunum ic?in sonradan ekleyeceklerinizi c?orba kaselerine o?nceden paylas?tırıp bir

tatlı kas?ıg?ı krema da ekleyerek masada servise hazır hale getirip c?orbaları videoda oldug?u gibi

kaselere do?kerek servis yapabilirsiniz.

Tarif ic?in Gu?nes? Kara’ya tes?ekku?r ederiz...

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır