Tarifler » Etli Yemekler » Fırında Körili Tavuk

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-6-8 baget tavuk
-2 patates
-3 havuç
-1 su bardağı yoğurt
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 dolu tatlı kaşığı kör
-Tuz
Tereyağlı Bulgur Pilavı İçin
-Yarım çay bardağı tel şehriye
-1 su bardağı bulgur
-1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
-1.5 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında 
-Karabiber
-Tuz
Yapılışı:
1.) Tavuklar, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve kariyi karıştırın. Oda ısısında 2 saat kapağı kapalı dinlendirin. Patates ve havucu tercihen parmak ölçüsünde doğrayın. Tüm malzemeyi fırın torbasına aktarıp güzelce karıştırın. 
2.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. 
3.) Pilav için şehriyeyi yağsız bir şekilde kavurun. Rengi dönünce tereyağını ilave edin. Bulguru da ekleyip yağ eriyene kadar 3-4 dakika karıştırın.Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında, tuz, ve karabiberi kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz servisten önce pilavın üstüne eritilmiş tereyağını gezdirebilirsiniz. 
4.) Servis tabağına pilavı taban yapıp tavukları yerleştirin vr sıcak olarak servis edin. 
Afiyet olsun. 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır