Tarifler » Salatalar ve Soslar » Enginar Ezme

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-3 adet büyük boy enginar
-1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında 
-1 küçük boy soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 havuç
-4-5 kaşık zeytinyağı
-2 yemek kaşığı kinoa unu
-1.5 su bardağı taze iç bakla
-1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
-200 gram taze krema peyniri
Üzeri için:
-2 orta boy kuru soğan
-2 yemek kaşığı sarımsak kurusu
Yapılışı:
1.) Geniş bir pilav penceresine zeytinyağı koyun, üzerine havuç ve soğan ekleyin, biraz kavurun. 
2.) Enginarları; tuz, şeker ve limon kabuğu ile ovup tenceredeki pirinçli soğan karışımının üzerine dizin. Biraz daha zeytinyağı ekleyin. En son taze baklaları yerleştirin biraz daha tuz ekleyin. Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında ilave edin. Kapağını kapatıp pişirin. 
3.) Enginar çanaklarını tencereden tek tek seçin ve ayrı bir kabın içine alın. Çatalla ezin, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. İçerisine taze krema peynirini ve kinoa ununu ekleyip karıştırın. Dilerseniz biraz daha limon kabuğu bu aşamada ekleyebilirsiniz. 
4.) Karışımı servis tabağına alın, üzerine tencerenin içindeki iç baklalı karışımı suyu varsa süzerek gezdirin. 
5.) Son olarak iki soğanı piyazlık olarak doğrayın, önce yüksek sonra düşük ateşte dilerseniz 1 tatlı kaşığı esmer şeker ilavesi ile karamelize edin, sarımsak kurusunu ekleyin. 
6.) İç bakladan sonra ezmenin en üstünü de karamelize soğanlar ile kaplayın. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır