Malzemeler:
-100 gr biter c?ikolata veya 1 yemek kas?ıg?ı kakao yag?ı
-1 kahve fincanı ilikli kemik suyu
-1 c?ay kas?ıg?ı tarc?ın
-1 c?ay kas?ıg?ı vanilya o?zu?
-4 adet hurma pu?resi
Yapılıs?ı:
Hepsini benmari usulu? eritip en son hurma pu?resini ile iyice karıs?tırın, dondurma kabınıza
do?ku?n.
Yaban ve Lavantalı Dondurma
Malzemeler:
-1 yemek kas?ıg?ı kakao yag?ı
-1 kahve fincanı su?t kreması veya hindistan cevizi kreması
-50 gram taze yabanmersini pu?resi
-3 yemek kas?ıg?ı bal
-Bir kahve fincanı ilikli kemik suyu
-Bir tatlı kas?ıg?ı taze veya kuru lavanta
Yapılıs?ı:
Bir tencereye kremayı koyun u?zerine kakao yag?ını ve ilkili kemik suyunu da ekleyip c?ok kısık
ates?te kaynatmadan sadece kakao yag?ı eriyene kadar bekleyin, biraz ılındıktan sonra daha
sonra lavanta, 3 yemek kas?ıg?ı bal ve yabanmersini pu?resini ekleyip iyice karıs?tırın ve kakolu
dondurmanızın u?zerine do?ku?n dolapta 2 saat bekledikten sonra rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif ic?in Pelin Bozkurt Bilgic?’e tes?ekku?r ederiz...