Tarifler » Dondurmalar » Çikolatalı Dondurma

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:

-100 gr biter c?ikolata veya 1 yemek kas?ıg?ı kakao yag?ı

-1 kahve fincanı ilikli kemik suyu

-1 c?ay kas?ıg?ı tarc?ın

-1 c?ay kas?ıg?ı vanilya o?zu?

-4 adet hurma pu?resi

Yapılıs?ı:

Hepsini benmari usulu? eritip en son hurma pu?resini ile iyice karıs?tırın, dondurma kabınıza

do?ku?n.

Yaban ve Lavantalı Dondurma

Malzemeler:

-1 yemek kas?ıg?ı kakao yag?ı

-1 kahve fincanı su?t kreması veya hindistan cevizi kreması

-50 gram taze yabanmersini pu?resi

-3 yemek kas?ıg?ı bal

-Bir kahve fincanı ilikli kemik suyu

-Bir tatlı kas?ıg?ı taze veya kuru lavanta

Yapılıs?ı:

Bir tencereye kremayı koyun u?zerine kakao yag?ını ve ilkili kemik suyunu da ekleyip c?ok kısık

ates?te kaynatmadan sadece kakao yag?ı eriyene kadar bekleyin, biraz ılındıktan sonra daha

sonra lavanta, 3 yemek kas?ıg?ı bal ve yabanmersini pu?resini ekleyip iyice karıs?tırın ve kakolu

dondurmanızın u?zerine do?ku?n dolapta 2 saat bekledikten sonra rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarif ic?in Pelin Bozkurt Bilgic?’e tes?ekku?r ederiz...

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır