Malzemeler:
-200 gram jasmine pirinç
-5-6 adet kuru domates
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-300 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında
-1 yemek kaşığı limon suyu
-Yarım limon kabuğu rendesi
-Tuz
Yapılışı:
1.) Tereyağını ve zeytinyağını eritip, kuru domatesleri birkaç dakika soteleyin.
2.) 1 saat önceden sıcak suda bekletilmiş ve iyice yıkanmış pirinci, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
3.) Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
4.) Sıcak Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli Jöle Kıvamında ve baharatları da ekleyip, pirinçler suyu çekene kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte pişirin.
5.) Demlenmesi için dinlendirin.
Afiyet olsun