Malzemeler:- 1 kg taze bezelye (ayıklanınca azalacak)
- 250 ml Gurvita ilikli kemik suyu (sade)
- 100-150 ml su
- 1 demet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
İlave Malzeme: Dereotu
Yapılışı:
- Taze soğan temizlenir, ufak doğranır.
- Bezelye, soğan, zeytinyağı, kemik suyu, su tümü tencereye konur.
- Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirmeye başlanır. Tuz, biber ilave edilir.
Şef’in notu: Dereotum yoktu koyamadım, kesinlikle sonunda kıyılmış dereotu ilace ermenizi öneririm.
Bu enfes tarif için Sevgili Şef Elif Tapan’a pek çok teşekkür ederiz.