Tarifler » Makarna Pilav » Bahar Pilavı

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
200 ml’lik bardak ölçüsü ile;
-500 gram kuzu kuşbaşı
-2 su bardağı baldo pirinç
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-60 gram tereyağ
-125 gram bezelye
-1 büyük kuru soğan
-320 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade Jöle Kıvamında
-200 ml su
-2 yemek kaşığı sebze kurusu
-1 çay kaşığı karabiber
Servis için:
-5 dal taze sarımsak
-Yarım demet dereotu
-Yarım demet kişniş
-1 avuç taze nane
-1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
1.) Pirinci 20-25 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası tamamen çıkana kadar iyice soğuk suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu süzdürün. 
2.) Zeytinyağı ile kuzu etlerini önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte sularını salıp tekrar çekene kadar pişirin. Tencereye soğanları ilave edin. Soğanlar renk değiştirip yumuşayana kadar kavurun. 
3.) Tereyağını ilave edin. Eriyince pirinci, sebze kurusu, bezelyeyi ve tuzu ekleyip pirinç şeffaflaşana kadar 3-4 dakika kavurun. Son olarak Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade Jöle Kıvamında ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. 
4.) Pişen pilav tenceresini ocaktan alın. Kapağı kaldırıp temiz bir bez ya da havlu kağıtla koyup kapağı kapatın, demlemeye bırakın. İncecik kıyılan taze otları ve limon kabuğu rendesini dinlenmiş pilava ekleyip karıştırın. 
Afiyet olsun... 

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır