Tarifler » Makarna Pilav » Kayısılı Pilav

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-2 su bardağı Baldo Piliç
-500 gram Kuru Kayısı (Tercihen Gün Kurusu)
-2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
-2 su bardağı Su
-5 adet Kesme Şeker
-1 tatlı kaşığı Tuz
-100 gram Tereyağı
Yapılışı:
-Kayısıları yıkayıp süzün. 10 dakika ılık suyun içerisinde bekletin. Tence içine alıp üzerine 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu’nu ekleyin. 30 dakika yumuşaması için bekletin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişen kayısıları süzerek kenara alın ve 3 su bardağı kayısı suyunu da kenarda bekletin.
-Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Akan suyun altında yıkayıp suyunu süzün. Yayı yayvan bir pilav tenceresinin içerisinde eritip pirinci ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pirinçleri 8-10 dakika kavurun.
-Kesme şekeri ekleyin, tuzu serpiştirin ve pişmiş kayısı suyundan kavrulmakta olan pirince ekleyip, pilavı alttan üste doğru kayısıları ezmeden karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
-Pilavı ocaktan alın, haşlanmış kayısıları üzerine ekleyin. Pilavı alttan üste doğru karıştırıp kapağını kapatın. 15 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Üzerlerine kayısıları düzgün bir şekilde yerleştirerek servis ediniz.
Afiyet olsun!

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır