Tarifler » Etli Yemekler » Pideli Ev Kebabı

 
 
resimKonu
 
 

Pide Tarifi
-1 su bardağı Gurvitaİlikli Kemik Suyu
-1 su bardağı Su
-1 paket Kuru Maya 
-5 su bardağı Un (Toparlamak için yine una ihtiyaç olacak.)
-2 tatlı kaşığı Tuz
Unu; kuru maya ve tuz ile karıştırın.
Ilıttığınız et suyunu ve suyu ilave edin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave etmeye devam edin. Geniş bir kabı zeytinyağlayın ve hamuru yerleştirin. 
Üzerini streçle kaplayın. 1,5-2 saat kabarmasını bekleyin.
Elinizi zeytinyağına batırarak hamuru tezgaha alın. Tekrar iyice yoğurun. İki parçaya bölün.
Pide şekli verin. 
Bir çanağa yumurta sarısı koyun.
4 parmağınızı yumurta sarısına batırarak pideyi şekillendirin. Parmaklarınızla bir cm içinden bir daire çizin. Sonra ortasına çizgilerle baklava şekli verin.
230 derecede ısıttığınız fırına, içine su koyduğunuz bir kase yerleştirin. Pidelerin altına biraz irmik serpin. Pideleri fırınladıktan 5 dakika sonra ısıyı 200 dereceye düşürün. Üzeri renk alana kadar, 20 dakika gibi, pişirin. 
Ev Kebabı Tarifi
Önce domates sosu hazırlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı zeytinyağını koyarak eritin. 1 diş sarımsağı ikiye bölün ve sıcak yağda kokusu çıkana kadar çevirin. Sarımsağı çıkartın. 200 ml domates püresini ilave edin. 5 dakika pişirin ve 1 çorba kaşığı domates salçasını 1/4 su bardağı su ile açarak ilave edin. Tuzunu ve karabiberini koyun. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Pideyi küçük küçük kesin. Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyarak eritin. Pideleri içine atın ve iyice kısık ateşte çevirin. Bir yandan da pirzola ve köfteleri çizgili döküm tavada pişirin. Tüm malzemenin sıcak olduğundan emin olun. Büyük bir tabağa önce pideleri koyun. Üstüne sosu gezdirin. Etleri ve köfteleri üzerine yerleştirin. Başka bir küçük tavada tereyağını ve kırmızı biberi köpürtün.
Bu enfes tarif için Sevgili Selin Kutucular’a teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır