Tarifler » Etli Yemekler » Etli Keşkek

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-500 gram Aşurelik Buğday
-Yeteri kadar Su
1 kavanoz (320 ml) Gurvita İlikli Kemik Suyu (Sebzeli veya Sade)
-500 gram Kuzu Gerdan
-2 adet Soğan
-2 Diş sarımsak
-200 gram Tereyağı
-2 adet Defne Yaprağı
-10 dal Kekik, Tuz, Karabiber
Üzeri için:
-200 gram Tereyağı
-5 dal Adaçayı
1 tatlı kaşığı Pul Biber
Yapılışı:
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine 1 küçük kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, kuzu gerdan, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, 200 gram tereyağı, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak (gerekirse sıcak su ekleyerek) 3 saat pişirin. Ilıdıktan sonra kuzu gerdanların kemiklerini ayırıp, etleri didikleyin ve yeniden yemeğe ekleyin. Üzeri için tereyağını kızdırıp içine yapraklarına ayrılmış adaçayı ve pul biber ekleyin. Adaçayı yaprakları hafifçe kızarınca ocaktan alın. Pişen keşkeğin üzerine ekleyerek servis yapın.
Afiyet, şifa olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır